2009. július 22., szerda


Még mindig próbálkozom a 10-20-as látószöggel, kicsit másképp látja az ember benne a világot, szerkesztést is lehet újra (vagy másképp) megtanulni.

8 megjegyzés:

shadow írta...

Én is vettem az ősszel az ősszel egy 10-20-as obit, de még fel kell nőjek hozzá, kevés használhatót lőttem vele...meg kell szokni. :-)

rajli írta...

Ez egy nagyon jól sikerült fotó! Nagyon jó a kompozició és a ff. konvertálás isjó!
Gratulálok: Laci

Mácsai Ferenc írta...

Most egy kicsit okostojáskodok.
Szóval az van, hogy a tartalomhoz választjuk a formát ugye. Ha nincs tartalom, öncélúság van, de most nem arról beszélnék. Tehát ha a téma azt kívánja, hogy nagylátóval kell fotózni akkor azt köll használni, mert azzal tudom a legjobban kifejezni a gondolataimat, érzéseimet.
Na most, ha megfigyeled, akkor mindég a szimbólumokkal lehet "nagy" képet csinálni. Vagyis, ha egy megszokott hétköznapi dolognak új jelentést, új értelmezést, tudunk adni, nem lehet el menni mellette csak úgy mintha észre sem vennénk.
Hú de qrvaokos vagyok, be is fejezem, és bocs. :-))))

viKING írta...

Bizony a nagylátó teljesen más világ! (Na most én is valmi újat és okosat mondtam :) )
Egy ideig nekem is volt 10-20-am, aztán meg kellett vállnom tőle, de azóta is sóvárgok utána.

Kerekes Zsuzsa írta...

Köszi szépen a látogatásokat! :)

Shadow, azért én azt az "udvar rejtekén" képet nagyon szeretem, meg talán az az ff belső udvaros is ezzel az obival készült, igaz?

Feri: értelek és még egyet is értek, gondolkoztam/zom azon amit írtál. Én most gyakorlok, kétszer ha a kezemben volt, nagyon más világ, és ha ott lesz a "nagy pillanat", tudni kell használnom. Magyarul gyakorlok. Ezzel együtt, lehet Neked nem mindig fog tetszeni, amit ezzel az obival készítek. :)
Nem tudom, nekem tetszeni fog-e, de azon leszek, hogy a megfelelő témákhoz használjam.

viKING: ha Nikon bajonettes géped lesz, szólj nyugodtan. :)

Mácsai Ferenc írta...

A nagyonnagylátónak két előnye mindenképp van. Az egyik, hogy minden éles benne viszonylag kis rekeszértéknél is. A másik, hogy alig kell komponálni, a torzítása miatt könnyedén lehet vele gyártani a szürreális képeket. Vagyis a képrontás esélye minimális. Az analóg gépemhez használtam használom a nagylátót, egy Flektogont 20mm-est. A digihez is használtam már, Canon 10/22-est. Jó az meg tetszik is, de hasra nem estem tőle. Ám egy EOS 5 D-n azzal el bírnék babrálni egy kis időt. :-))))

Főfüge írta...

Meglátok egy képet és azonnal azt mondom, hogy hű, akkor nem is látom, hogy mivel és hogyan készült. Ha kíváncsi vagyok, hogy az alkotó, mivel érte el a hatást, akkor természetesen más szemmel nézem és az esetek nagy többségében ki is tudom "kódolni"!
Legtöbbször azonban azt látom, na, ez is vett egy nagylátót!
Itt "finoman" alkalmaztad, meggyőződésem, hogy nagyon jó kezekbe került ez az obi.
Ez egy "hű!" kép! Gratulálok!

Kerekes Zsuzsa írta...

Köszönöm szépen, jól esett, és örülök ha így gondolod, remélem a jövőben sikerül legalább tartani a "színvonalat". :)
Már alig várom, hogy legyen több időm használni, meg egyáltalán fényképezni.