2009. december 15., kedd

Terézvárosi kitekintő

Lehet, hogy van aki emlékszik a Nagymező utcai (kezdeti) bicajos képemre, ez is ott/akkor készült.

5 megjegyzés:

Gehring János írta...

A kép jó. Nem kiugró, de jó. Nem azért mert szépen van komponálva, hanem mert elindított egy gondolatsort.
Ez pedig ez volt: "Jó, hogy van ilyen része a városnak, mert van hangulata. O.K., van hangulata, akkor menj oda lakni. Dehogy megyek, maradnék a zöldövezetben a nyugiban. Akkor kell az ilyen rész a városban? Akik ott laknak szeretnek ott?"
Üdv,
J

Zsákai Péter írta...

szuper a kép!!! nem emlékeztem! sőt a bicajos sem ugrik most be. lehet ismerem... esetleg felkerül ide?

János gondolatai pedig már sokszor megfordultak a fejemben nekem is. és vajon miért szeretjük fotózni a pusztuló házakat, szegénységet? bocs, csak beindult a filozofálóm. kikapcs! :)

Kerekes Zsuzsa írta...

János, szerethetnek ott. Persze nem feltételnül, de mondjuk ott lakik 10-20-40 éve, ott élte le az életét, persze hogy szereti. Lehet nem szereti, de mégis boldog itt, nem azért mert jó helyen lakik, hanem száz más dologért.
Sok minden van ezen a képen (nekem), azért is tettem fel, kezdve a különböző ablakoktól, a ház állapotán át, az ablakokban levő virág/légkondiig, plusz a kikukucskáló ember, és mindez a "Pesti Broadway" kellős közepén.
Péter, szerintem ez nem annak kérdése, hogy "szeretjük fotózni vagy nem". Van. Ha mész a városban, nem kell sokat várni, hogy belebotolj. Van aki divatból fotózza, van, aki csak meghökken ilyen létezik, van aki mert meglátott valami számára érdekeset ott, van aki dokumentarista szempontból. Mondjuk az utóbbiak szimpatikusabbak.

Zsákai Péter írta...

köszi a választ! lesz miről filozofálnunk egyszer. ma is tetszik ez a kép! :)

viKING írta...

Tetszik ez a kép, az ablakok egyébként is a gyengéim. :)
Emlékszem a bringás képre!
Javasoltam egy vágást, amitől zártabb lesz a kép, ha jól rémlik.