2010. február 25., csütörtök

Lépcsőház

Ilyenem még nem volt..



És FF-ben...

12 megjegyzés:

Gehring János írta...

Jól komponált kép. Az egyetlen dolog ami zavar, az erős kék csillanás. Nagyon odaugrasztja a szemem. Nem is értem, hogy pont Te, aki ff-ben látja a világot, ezt miért nem "monochromosítottad". :))

Kerekes Zsuzsa írta...

Mert megtetszett az a kék csillanás :) (bár kissé erős valóban) De feltettem FF-ben is, ne legyen hiányérzet. :)

Gehring János írta...

nekem nem kérdés.. :))

Mácsai Ferenc írta...

Nem tudnék választani, mind a két változat teszik.:)

Vajda János írta...

Én viszont tudok :)
FF pártiként a kékre szavazok. Ezeket a színeket kár elhagyni a képből. Az "erős kék csillanás" meg remekül ellensúlyozza az ellenkező súlypontban lévő részeket. Mintegy rákényszeríti a szemet, hogy végig kövessük a korlát útját, és utána meg is tud nyugodni az egész képen. Érdemes a teljes méretű képeket megnézni. A ff-en (ami kissé szürkére sikeredett) nem tud megnyugodni a szem, kapkod ide-oda, mert a színvesztett fényfolt olyan tónusokba kerültek, amik zavarnak. A színes képen viszont csak egyszer kell odapillantanunk és azután a szem is megtalálja a nyugalmi helyzetét.
(Így zárójelben: annak az elérése a cél, hogy az exponálás előtt már el tudjuk dönteni, színesben, v ff-ben akarjuk a képet, mert annak megfelelően tudjuk már előre vezérelni a képrögzítési folyamatot. Hogy mi hogy jobb, nem szabad másra bíznunk, magunknak kell tudni eldönteni!)
Bocsánat, ha túl hosszú voltam :)

Névtelen írta...

Kedves Zsuzsi, egyértelműen a színesre teszem a voksom, pedig nagyon szeretem én is a FF-et, de itt ez esetben, összehasonlítva a kettőt a FF verzión látványosan elvesznek apró (számomra fontos) részletek.
Szeretettel gratulálok a perspektívához is!
Nagyon tetszik a kép!

Kristina

Kerekes Zsuzsa írta...

Örülök, hogy hosszú voltál. :)
Le is írtad amit én megfogalmazni nem tudtam, csak éreztem valahol.
Az az igazság, Jánosnak is mondtam, hogy nekem most ez színesben él, FF-ben kevés. Több kép is készült itt, később biztos fel is kerülnek, de tán 1 van, amit fekete fehérben képzeltem el. Ennek a képnek is csak János véleménye után készült el az FF verziója, pedig ez igen ritka nálam.
De általában a javaslatokat, véleményeket meghallgatva fel szoktam tenni a javított, vagy másként elkészített képeket ide a blogra, hogy lássuk miről beszélgetünk. Változó, hogy egyetértek vagy nem, de megnézni megszoktuk mégis hogy néz ki egy másik változat. És az is előfordul, csak hetekkel vagy hónapokkal később jövök rá, valamit hogy kellett volna jobban. A színes/ff/monokróm kérdést általában már tudom előre, de azért sokszor fogom a fejem, hogy valamit másként kellett volna csinálni, és ezen valószínüleg én bosszankodom a legtöbbet.

Köszönöm mindenkinek a figyelmet és hozzászólásokat. :)

jazza írta...

tetszik--nekem a ff jön be inkább...

juice írta...

tök jól időzítettük a lépcsőinket :)

viKING írta...

Tetszik a kék verzió, bár, ha ff-ben mutatod csak, akkor nem hiányoltam volna a színeket. :)

joruba írta...

A fotó alapban nálam is a monokróm, de ha választanom kell, akkor János véleményét osztanám és ezúttal a színes mellett voksolnék. Jó kérdés egyébként, a kiválót vagy a kiválót :) Nagyon szép kompozíció.

Kerekes Zsuzsa írta...

Köszi szépen :)