2009. október 17., szombat

Esős-vagdalkozós variációk

Egy rövid időre feltöltök pár verziót, ez első kettő másik expo (engem egyébként mindegyiknél zavar, hogy kicsit alacsonyról fényképeztem és fent nagyon szűkek a képek), az utolsó három pedig ez eredeti verziónak különböző vágásai, nekem még az utolsó jön be a legjobban. :)






10 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szia Zsuzsi, igy vagottan is jo, bar nekem szemely szerint az eredeti tetszik a legjobban nagyobb ott a ter valahogy. Gratulalok mindenkeppen :o)!!Kristina

Gehring János írta...

Alúlról a 2. az abszolút nyerő. :)
Lépés/kompozíció ott a legjobb. (Sőt, szerintem még a háttér is.) :)

rajli írta...

Jánossal abszolut egyetértek!
Gratulálok: Laci

viKING írta...

Szintén az utolsóelőttire szavaznék, de azért ne hagyd magad! ;)
Tudom nekem is vannak képeim, amik nem a megszokott sémák szerint készűltek és foggal-körömmel ragaszkodom hozzájuk, bárki bármit mond. :)

Kerekes Zsuzsa írta...

Ok, akkor a fiúknál az utolsó előtti a nyerő, azt fent is hagyom :) Meg szerintem shadow is arra szavaz majd. Persze, ahogy az előző bejegyzésnél írtam is...értem az okokat.
Én most szeretem az eredetit, aztán pár hónap múlva lehet azt mondom, "mit gondoltam én?" Jártam már így. :)

Zsákai Péter írta...

örülök, hogy még fenn van ez a poszt. féltem, hogy nem érek ide kommentelni... ha szabad javasolnom, ne töröld ezt a bejegyzést. én rengeteget tanulok Tőled vágás terén (tudom, nem mindig látszik:)). érdekes lehet másoknak is mit lehet kihozni vágással, melyik előnyös, melyik nem, miért. ezek jól látszanak! szégyenkezni valód pedig egyáltalán nincs ezekkel a nagyszerű képekkel! remélem sikerül meggyőznöm, hogy maradjon a bejegyzés. :)

a változatokról... nézegettem.

nekem is az eredeti van legelöl a tetszési sorban. a szellőssége miatt.

ezzel vetekszik az utolsó vágott változat. látom mi a különbség a kettő között, de a szemem nem tud dönteni, hogy melyik a jobb.

az utolsó előtti is jó, de ez annak ellenére került hátrébb a tetszési sorban, hogy kimozdítottad a főtémát középről. a nyomok vezetik a szemet és az alakot nem ott találom a nyomok végén, hanem máshol. talán ezért. (?)

a 3. nekem már túlzottan steril lett a sok vágás miatt.

az első kettővel meg olyan "bajom" van, mint az utolsó előttivel. itt ráadásul nagyon a szélére szorult a főtéma.

na, de ehhez Te sokkal jobban értesz. csak próbáltam megfogalmazni az egyszerű, hozzá nem értő véleményem. talán tudod hasznosítani.

írjunk petíciót, hogy maradhasson a bejegyzés? :)

shadow írta...

Igen, én is arra a verzióra szavazok - bár igazán tanulságosnak tartom arra nézve, hogy ha ennyire jó egy fotó, akkor mennyi féle vágással is jól múködhet...
Szóval nekem is tetszik ez a post, a kép meg az egyik kedvencem mostanában! :-)

Kerekes Zsuzsa írta...

Köszi szépen Nektek is, poszt kérésre marad :)

Főfüge írta...

„Elrontottad a játékomat” Ugyanis, amikor észleltem, hogy csak egy darabig akarod ezt a bejegyzést fennhagyni, akkor azonnal rohantam írni, hogy neeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!
Így már természetesen elolvastam a többiek véleményét is, s akkor már nem ér! Nekem igen, de én ezt már nem akarom bizonygatni. Nagyon is belefér egy blogba egy ilyen bejegyzés! Sőt! Egy igazi társas műhelymunka. Nem szabad megsemmisíteni, mert akkor szinte semmi értelme. Bár ennek a jó kis bejegyzésnek a klasszikus megoldása az lenne, ha leülhetnénk a hozzászólókkal valahol erről elbeszélgetni, és mondjuk a rajli hozná a bort!:)))

Nos nekem azért tetszik ez az egész, mert szigorúan, az én véleményem szerint, a végleges jó kép „alkatrészei” itt vannak. Így már, egy nagyon hálás téma róla beszélni. Még azt is mondanám, hogy kapizsgáltad, ha kezdő lennél, de mivel sokkal jobb fotós vagy mint én, ezért azt mondom, hogy kétségeid vannak, voltak. Hidd el Zsuzsika, mindenkinek vannak, még a nagyon nagyoknak is, hál’ Istennek! Sokszor nekem is jó lenne, ha munka közben (utó) valakitől kérdezhetnék, hogy mit szólsz...? Bocsi, de nehéz erről röviden beszélni.

Az én véleményem, hogy az utolsó kép a legjobb! De! Ha a „Bácsi” ott baloldalt lenne az ereszcsatorna körül, természetesen ARANYMETSZÉSBEN! Azért írtam nagybetűkkel, mert erről nem igazán akarok senkivel se vitatkozni, csak szóban, és nem is vita kérdése, nem meggyőzés, rábeszélés, hanem erről úgy kell beszélni, hogy akinek beszélsz róla, az fogalmazza meg saját magának, hogy „Heuréka”

Az első három képet, azt hagyjuk. Nem igazán érdekes és izgalmas. A harmadik a kapizsgálás, mert ott már a kompozíció alakul, csak ott „átveszi” a szerepet, a teljesen jobboldalon lévő épület, agyonnyomja magát az embert mindenestül, pedig a főszerep az esernyős bácsié és az esőé, és ezek kompozíciója. Ezt Te láthatóan észre is vetted, mert lehagyva az épületet, a negyedik képnél, már „megérkeztél”! Lehetne is rajta segíteni, ha vágnál balról jócskán, de akkor meg már a Bácsi nem stimmelne, mert Ő mégis csak „mozog” s így a közel négyzetes vágáshoz szerintem már nagyon be lenne zárva. Abban az esetben, ha a bácsi helyett egy fiatal pár, az ernyő alatt hegesztene, akkor már telitalálat! Tehát mindenhogyan a negyedik a jó megoldás, de a bácsit balra el kell vinni az ARANYMETSZÉSBE! Hallom az érveidet, meg is értelek! Vadas Ernő ilyenkor, ha egy ilyet észrevett, akkor megállította volna a bácsit és „újraindította volna!” Sőt, szerintem meg- várt volna egy másik esős időt, ahol lehetőleg süt a nap, ellenfény stb, de ha csak a nap sütne, akkor locsolt volna. Higgy nekem Zsuzsika! Már fél éve annyit voltam "együtt" Vadas Ernővel, hogy szerintem már rövidesen gágogok!

Kerekes Zsuzsa írta...

Értelek Főfüge, el is fogadom az aranymetszést meg mindent, hogy így gondolod. Köszi, hogy megírtad, bár szóban télleg egyszerűbb lenne az ilyen. :)
Én csak ismételni tudnám most magam, azt meg inkább nem, és bocs hogy ilyen későn. :)